De Brinck huisartsenpraktijk

Spoednummer 0174 240 240

Informatie Coronavirus

Vragen over het coronavirus of de vaccinatie tegen corona?

Vragen over het coronavirus of de vaccinatie tegen corona? Neem dan contact op via 0800-1351, dit is het landelijk publieksinformatienummer van de Rijksoverheid.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Vaccinaties tegen COVID

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Ook deze regio is nu aan de beurt.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:
• mensen geboren in 1956 en 1957
• 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-2002 (18 - 74 jaar)
2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-2002 (18 - 74 jaar)

De uitnodiging voor de vaccinatie zijn verstuurd.

Wij zullen vaccineren met Astra-Zeneca. Het is op dit moment niet mogelijk een keuze te maken welk vaccin men gevaccineerd wil worden.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
Rijksoverheid Vaccinatie tegen COVID
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Helpt u ons?

Zoals u elders wellicht hebt gelezen, is bekend geworden welke groep patiënten door de huisarts gevaccineerd kunnen worden. In ons systeem, en dat van vele huisartsen, staat niet bij iedere patiënt de Body Mass Index (BMI) genoteerd. De Body Mass Index geeft aan de verhouding tussen lichaamsgewicht en lichaamslengte.
Bereken uw BMI op voedingscentrum en kom er zo achter of u een BMI heeft groter dan 40 en daarmee in aanmerking komt voor een vaccinatie in de eerste ronde.

Met betrekking tot patiënten met het Syndroom van Down denken wij iedereen wel in zicht te hebben.

Mocht u van mening zijn dat u voldoet aan de selectiecriteria maar geen oproep van ons ontvangen heeft, neemt u dan contact op met de praktijk. Op dit moment zijn de uitnodigingen de deur nog niet uit. Houdt u deze website en onze Facebook-pagina in de gaten voor verdere informatie.

Informatie Coronavirus

We zijn helaas nu beland in de derde golf van het coronavirus. Terwijl de reguliere zorg weer opgestart is, gaan we weer een onzekere tijd tegemoet.

Huisartsenpraktijk De Brinck probeert zo goed als mogelijk de reguliere zorg te continueren, maar het zal voorlopig toch anders gaan dan u gewend bent.
Wij zullen de huidige richtlijnen die in Nederland gelden volgen. Dat is beter voor uw gezondheid en die van het personeel.

Een van voornaamste maatregelen is die van 1,5 meter afstand. In het praktijkpand is dat lastig vorm te geven. We kunnen dit o.a. bereiken door het aantal mensen in de praktijk te beperken en dit doen we o.a. door patiëntenstromen te spreiden. Hiervoor hebben wij wel uw hulp nodig.

Wij willen u vragen om ons te bellen en niet zomaar langs te komen. Wij doen ons uiterste best om de wachttijden aan de telefoon zo kort mogelijk te houden, maar a.g.v. de corona-crisis wordt het belangrijker om mensen meer vragen te stellen. Hierdoor zal een telefoongesprek langer duren en wachttijden kunnen oplopen. Wij vangen dit o.a. op door meer assistenten achter de telefoon te laten zitten.

De assistente zal naar uw reden van het bezoek vragen. Als het klachten betreft die mogelijk zouden kunnen duiden op Corona, dan zal de huisarts u bellen en indien nodig doorsturen naar de Corona-post in Delft.

We werken met vaste afspraaktijden en moeten ons daar ook aan houden. Zo voorkomen we dat patiënten elkaar op de gang of in de wachtkamer tegen komen en zo binnen de 1,5m afstand komen van elkaar.

Als u een afspraak heeft, wilt u dan exact op het juiste tijdstip komen. Niet te vroeg en niet te laat, zo voorkomen we dat te veel mensen in de wachtkamer zijn.

Maak gebruik van de daarvoor aangewezen stoelen

Kom alleen. Kinderen kunnen uiteraard begeleid worden, maar door slechts 1 ouder. Broers en zussen kunnen niet meekomen.

Mocht iemand in de hal staan te wachten tot hij, zij naar binnen kan, wacht u dan svp buiten.

Volg indien nodig de aanwijzingen op van het personeel.

Wij proberen op deze wijze de zorg te continueren en soms zal dat misschien niet helemaal vlekkeloos lopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Onthoudt u alstublieft dat wij onze uiterste best doen om iedereen zo goed mogelijk te helpen in deze onzekere tijd.