De Brinck huisartsenpraktijk

Spoednummer 0174 240 240

Praktijkinformatie

Huisartsenpraktijk De Brinck: even voorstellen!

Voorheen was op deze plek Huisartsenpraktijk ‘De Kwakel’ gevestigd. Met de overname van de praktijk is ook de naam veranderd: De Brinck’. En daar blijft het niet bij: De Brinck straalt ook een nieuw, fris elan uit! Zo willen we nog meer tegemoetkomen aan de veranderende wensen in de zorg. Patiënten worden mondiger en stellen terecht hogere eisen.

Daarom kunt u van ons een eigentijdse aanpak verwachten. Niet alleen in de benadering van u als patiënt, maar ook door meer diensten aan te bieden onder één dak. We streven ernaar de praktijk verder uit te bouwen en meer medische disciplines in huis te halen.

Het team van De Brinck

Vier huisartsen werken samen binnen De Brinck: de heer V.J. Kip, mevrouw I. Niemeijer, mevrouw M. Wolters en mevrouw E. Schepers. De vier artsen kunnen rekenen op de begeleiding van een ondersteunend team van vijf assistentes en twee praktijkondersteuners, Erna Derks en Sabine Viergever. Erna begeleidt patiënten met een lichamelijke chronische aandoening, met name diabetes mellitus type 2 en COPD. Daarbij geeft ze voorlichting over het ziektebeeld, medicatiegebruik en leefstijl. Zij voert controles uit op haar eigen spreekuur. Zo nodig legt ze ook huisbezoeken af. Dit alles gebeurt onder supervisie van de huisarts. Sabine is praktijkondersteuner GGZ, zij begeleidt mensen met psychische problematiek.

Ook opleidingspraktijk

Huisartsenpraktijk De Brinck wil in de nabije toekomst ook een opleidingsplaats voor artsen en assistentes worden. Zo is niet alleen goede medische zorg voor de toekomst verzekerd, maar blijven we ook zelf bij: door nieuwe impulsen, frisse ideeën en up-to-date kennis. En we staan open voor uw aanbevelingen. Vindt u dat het beter kan? We zijn benieuwd naar uw visie. Stuur een e-mail met uw opmerkingen naar info@praktijkdebrinck.nl

En de naam?

De naam ‘De Brinck’ zal geen verrassing zijn; we zijn gevestigd aan de Dr. Van der Brinkstraat, vernoemd naar - toevallig of niet - dokter Van der Brink. Hij is rond 1890 huisarts geworden in Monster en bleef dat 31 jaar lang. Dokter Van der Brink was geliefd in het dorp. Niet alleen als deskundig huisarts, maar ook omdat hij zich op andere gebieden sterk maakte voor Monster en voor de gezondheidszorg in het algemeen.