De Brinck huisartsenpraktijk

Spoednummer 0174 240 240

Het team van Huisartsenpraktijk De Brinck

Huisartsen

Drs. V.J. Kip - Huisarts

‘Altijd al huisarts willen worden’
Van jongs af aan wilde ik al huisarts worden. Na de basisopleiding tot arts begon ik met chirurgie in het ziekenhuis, maar de keuze om huisarts te worden won. Waarom? Na de vervolgopleiding tot huisarts ben je gespecialiseerd in eerstelijns geneeskunde, wat wezenlijk verschilt met specialismen in het ziekenhuis. Jouw specialisme als huisarts is dat je overal iets van weet, je bent generalist. Dat is wat mij aanspreekt. Natuurlijk verandert er veel. Artsen zijn benaderbaar, zitten niet langer op een troon om te vertellen hoe het moet. Dat komt ook doordat patiënten beter geïnformeerd op het spreekuur komen door internet. Prima, dat juich ik alleen maar toe in een moderne praktijk als deze. Daar moet je inventief mee omgaan. De rol van arts verschuift naar die van coach. We willen nóg meer opschuiven richting de patiënt: door straks nog meer diensten onder één dak te bieden.’

Drs I. Niemeijer - Huisarts

Dokter Niemeijer is eerder in de praktijk werkzaam geweest. Zij heeft meerdere keren ingevallen in de praktijk, maar is nu voor langere tijd werkzaam in de praktijk. Sinds 2019 maakt dokter Niemeijer deel uit van het team van huisartsenpraktijk De Brinck.

Drs I. Smeeman - Huisarts

Dokter Smeeman is voor sommigen van u geen vreemde meer. Zij heeft af en toe waargenomen tijdens vakanties. Zij is nu voor langere tijd werkzaam in de praktijk op de vrijdag.

Drs M. Wolters - Huisarts

Dokter Wolters is eerder in de praktijk werkzaam geweest, dan als waarnemend huisarts. Zij heeft ervaring opgedaan in meerdere praktijken in het Westland en is voorlopig in uw huisartsenpraktijk aanwezig op maandag en donderdag.

Assistenten

Riek van Gaalen - Assistente

Met grote verslagenheid willen we u mededelen dat onze assistente Riek overleden is op 10 juni 2021.
Riek was al vele jaren werkzaam in de praktijk en voor velen van u een bekend gezicht of stem. Ze was een vrouw die ontzettend mee kon leven met de patiënten, met haar collega’s, haar familie en vrienden.
Het verdriet wat we voelen is enorm groot. De juiste woorden vinden om dit verlies te beschrijven is moeilijk.
Onze gedachten gaan uit naar haar man, kinderen en kleinkinderen.
Op onze pagina Laatste Nieuws staat een mooi stuk geschreven over de lange carrière van onze Riek

Erna Derks - Assistente & Praktijkondersteuner

‘Uitgeleerd ben je nooit in dit vak’
‘Wat het leuk maakt in dit vak is dat je mensen weer verder helpt. Als praktijkondersteuner ben ik er om de huisartsen bij te staan. Ik heb er een extra opleiding voor gedaan, veel geleerd over chronische zorg. Dan kun je zelf patiënten met diabetes begeleiden. Je helpt ze hun leefstijl aan te passen, je ondersteunt ze om om te gaan met hun suikerziekte. Uitgeleerd ben je nooit in dit vak. Het is continu schakelen van het ene ziektebeeld naar het andere. Je moet ook goed kunnen organiseren om alles werkbaar te houden. Maar het is een gezellige praktijk hier, dan heb je dat er graag voor over.’

Jacqueline Franken - Assistente

Jarenlang woonachtig in Monster en werkzaam geweest in meerdere zorgorganisaties. Uiteindelijk heeft zij de overstap gemaakt naar de huisartsenprakijk en sinds enkele jaren is ze een vast onderdeel van het team van Huisartsenpraktijk De Brinck.

Joanna van Luijk - Assistente

Joanna heeft het team van huisartsenpraktijk De Brinck in 2019 versterkt. Inmiddels is zij een volleerd doktersassistente.

Joyce Sta- Praktijk Ondersteuner GGZ

Het team van praktijk de Brinck is sinds 2021 uitgebreid met Joyce Sta. Zij is psycholoog en bij haar kunt u terecht voor psychologische ondersteuning. Joyce is werkzaam op donderdagochtend in de praktijk. De huisarts kan u, indien nodig, verwijzen naar haar.
Het voordeel van psychologische hulpverlening in de praktijk is dat u terecht kunt in een vertrouwde omgeving. Tevens gaat hulpverlening via Joyce niet ten koste van uw “eigen bijdrage”.
De enige speelregel die wij hanteren is dat u een factuur zult krijgen indien u niet verschijnt op uw afspraak of de afspraak afzegt binnen 24 uur voor tijdstip van aanvang.’

Liesbeth Valstar - Financiële administratie

‘Iedereen behandelt elkaar hier met respect’
‘Ik zorg iedere maand dat de declaraties die naar de zorgverzekeraars gaan kloppen. Zie je afwijkingen, dan moet je achterhalen waar dat in zit. Lastig? Nee, leuk om te doen juist! Toen ik er in 2001 mee begon, was alles nog niet gestandaardiseerd. Nu heb je calculatieprogramma’s die je veel werk uit handen nemen. En door jarenlange ervaring weet je van de hoed en de rand. Tevens ondersteun ik Dr. Kip op diverse vlakken. Het is fijn werken hier in De Brinck. We zijn goede collega’s van elkaar, iedereen behandelt elkaar hier met respect.’

Mariëlle van den Berg

Mariëlle is sinds januari bij ons werkzaam. Zij heeft hiervoor als verpleegkundige gewerkt en heeft nu de keuze gemaakt om de opleiding tot doktersassistente te gaan volgen. Wij zullen haar hier in de praktijk goed begeleiden en haar klaarstomen tot een volwaardig assistente.

Extra info

De assistentes zijn het eerste aanspreekpunt in de praktijk, zowel via de telefoon als in de praktijk. Alle assistenten zijn goed opgeleid en hebben al jarenlange ervaring in onze praktijk. Op veel medische vragen hebben ze daardoor zelf het antwoord paraat. En anders overleggen de assistentes met de huisarts.
Tussen 11.30-12.00 uur is er dagelijks telefonisch spreekuur bij de assistenten. Dan kun u uitslagen opvragen van medische onderzoeken of uw vragen voorleggen.